Priecājamies paziņot par gaidāmo “JVLMA džeza maratonu 2023”!
Pasākums norisināsies trīs dienu garumā no 30. maija līdz 1. jūnijam. Būs dzirdami Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza katedras profesionālā bakalaura, maģistra un pedagoģijas katedras populārās un džeza mūzikas skolotāju noslēguma koncerteksāmeni.

Atklāšanas diena (30.05) norisināsies Rīgā, klubā “Biedrība”, kur uzstāsies trīs džeza katedras studenti dažādās specialitātēs: vokāliste Marija Valmiera un bundzinieki Jurģis Lipskis un Rūdolfs Daņiļevičs.

Rūdolfs Daņiļevičs jau no agras bērnības ir apguvis bungu spēli, un arī šobrīd to apgūstu to jau profesionālā līmenī. Mūzika ir Rūdolfa baterija, tā uzlādē un dziedē.
Koncerteksāmenā Rūdolfs izvēlējās spēlēt mūziku, kas iekļaujas žanros pie taisnā grūva, jo dziļi sirdī vienmēr tas ir uzrunājis bundzinieku. Programmā būs dzirdams arī kaut kas nedaudz smagāks un, protams, arī kāds džeza standarts.

Sastāvs:
Rūdolfs Ozols (ģitāra)
Alberts Levics(bass)
Artūrs Goba (klavieres)
Arnis Cielava (sax)
Otomārs Kariņš (voc)

Marija Valmiera – talantīga džeza vokāliste, kura ar savu muzikālo pieredzi un talantu radīs neaizmirstamu koncerta atmosfēru.
Marija Valmiera savā noslēguma koncerteksāmenē izpildīs piecas savas orģinālkompozīcijas dažādos džeza stilos, kā arī vienu Charlie Parker bibop tēmu, kurai pati ir uzrakstījusi tekstu. Programma atspoguļos Marijas emocionālo pasaules skatījumu uz dzīvi, un pārdomas, kas radušās viņas studiju laikā.
Marija jau kopš 2012. gada aktīvi darbojas Latvijas mūzikas dzīvē, dziedot un piedaloties dažādos projektos, tostarp grupās “The Coco’nuts” un “Kalnejas”, kā arī citos muzikālos projektos, piemēram, “Diskopauls”.
Marija Valmiera uzstāsies kopā ar talantīgu mūziķu sastāvu: pianisti Santu Kauliņu, bundzinieku Jurģi Lipski, kontrabasistu Tomu Valmieru, trombonistu Kārli Alfrēdu Feldbergu, saksofonisti Anniju Brišku un flautisti Katrīnu Sabīni Kalniņu.

Jurģis Lipskis spēlē bungas. Dzimis un audzis Rēzeknē – ir tīrasiņu latgalietis. Absolvējis Rēzeknes Mūzikas vidusskolas akadēmisko sitaminstrumentu nodaļu un šogad liek punktu savām bakalaura studijām JVLMA. Pēdējo pus gadu bundzinikes studēja ASV Omahas Universitātē Nebraskā.
Specialitātes eksāmenā tiks izpildīta krāsaina programma septiņu kompozīciju garumā, kas sevī ietvers gan taisnās astotdaļas, gan svingotās, jeb atblāzmas no hardbopa līdz džezrokam.

Grupa:
Bungas – Jurģis Lipskis
Bass- Ralfs Arbidāns
Klavieres – Matīss Žilinskis
Ģitāra – Svens Vilsons
Saksofons – Artūrs Sebris
Trompete – Gatis Gorkuša
Ksilofons – Arnis Stepiņš

Otrajā dienā (31.05) Rīgā, klubā “Biedrība” būs dzirdami pedagoģijas katedras populārās un džeza mūzikas skolotāju noslēguma koncerteksāmeni. Klausītajiem būs iespēja baudīt saksofonistes Katrīnes Sabīnes Kalniņas un pianistes Santas Kauliņas muzikālo izpildījumu.

JVLMA 4. kursa Populārās un džeza mūzikas klavierspēles pedagoga specializācijas studente Santa Kauliņa izpildīs 2 iemīļotu standartu aranžijas, kā arī 4 oriģinālskaņdarbus par dažādām pārdzīvotām emocijām un pārdomām.
Stilistiski mūziku varētu raksturot kā melanholisku populārās, roka, rnb un džeza mūzikas apvienojumu.
“Lai mūzika runā manā vietā.”
Grupa:
Vokāls – Marta Zūdiņa
Vokāls – Marija Valmiera
Trompete – Joshua Gabriel Goodvin
Alta Saksofons – Katrīne Sabīne Kalniņa
Alta Saksafons – Annija Briška
Tenora Saksofons – Miks Jurovs
Piano – Santa Kauliņa
Bass – Luca Weigl
Bungas – Fay Lee Porter

Saksofonistes Katrīnes Sabīnes Kalniņas koncerteksāmena programmā varēs uz mirkli veldzēties no ierastās ikdienas baudot skaistu, mierīgu mūziku, kas atbrīvo prātu no paša radītiem saspīlējumiem.
“Ar savu koncerteksāmena programmu vēlējos radīt mierpilnu un nepiespiestu atmosfēru gan spēlētājiem, gan klausītājiem. Gadu garumā cīnoties ar personīgajiem izaicinājumiem un meklējot dažādus risinājumus kā uzvarēt stresu un satraukumu stāvot uz skatuves esmu nolēmusi šo programmu sastādīt no skaņdarbiem, kas manī rada mieru, ļauj pasmaidīt un dibina personīgas un intīmākas attiecības ar klausītājiem.”
Programma būs dzirdami gaiši skaņdarbi Latīņamerikas mūzikas ritmos kā arī mierpilnas balādes un Katrīnas orģinalkompozīciju ar nosaukumu “153”

Sastāvs:
Marks Jonatans Runds (ģitāra)
Santa Kauliņa (klavieres)
Ralfs Arbidāns (bass)
Andris Žabris (bungas)

Uz tikšanos mūzikā!
Biļetes 5 € pie ieejas
3€ uzrādot studentu apliecību
Galdiņu rezervācijas +371 25727804
Tiekamies @Klubs Biedrība
Merķeļa iela 13