Biļetes Eur 10.00 Studentiem 5.00

9. martā, klubā “Biedrība” būs tā retā iespēja dzirdēt un redzēt Ņujorkā dzīvojošo dziedātāju Artu Jēkabsoni kvinteta sastāvā kopā ar latviešu pianistu un komponistu Kristu Saržantu. Koncertā mūziķi izpildīs gan Artas, gan Krista oriģinālkompozīcijas un aranžijas.

Arta Jēkabsone / vokāls
Krists Saržants / klavieres
Rolands Majors / ģitāra
Toms Poišs / kontrabass
Fay Porter / bungas

Arta Jēkabsone ir vokāliste, komponiste un aranžētāja. Viņa ir vairāku starptautisku vokālo konkursu laureāte, to starpā 1.vieta Montreux Shure Jazz Voice Competition 2016 un 3.vieta Annual Sarah Vaughan International Jazz Voice Competition 2021. Ņujorkas pilsētā dzīvojošā latviešu dziedātāja iepriecina klausītājus ar patiesām laimes emocijām mūzikā, viņas kompozīcijās saplūst džeza mūzikas un latviešu folkloras mūzikas skaņas. Viņas albums ” Light”, kā arī projekts “Reflections” ir līdz malām piepildīts ar siltumu, personīgumu un intimitāti , gaismu un cerību. Arta regulāri prezentē savu jaunos darbus The Jazz Gallery, vienā no Ņujorkas pieprasītākajiem džeza klubiem. Pavisam nesen Arta tika apbalvota ar Jazz Gallery Residency Commission Grant 2021,lai prezentētu savu jaunāko koncerta programmu ” Searching For a Song”.

Krists Saržants ir džeza, laikmetīgās un starpžanru mūzikas komponists-pianists. Koncertējot Latvijā, Igaunijā, Dānijā, Vācijā, ASV un citās valstīs, viņš ir sadarbojies ar tādiem mūziķiem un sastāviem kā Latvijas Radio bigbends (LV), Kenneth Dahl Knudsen (DK), Rob Duguay (US), Yacine Boularès (US), Konstantīns Jemeļjanovs (LV/US) un daudziem citiem, kā arī uzstājies kopā ar dažiem no Latvijas zināmākajiem mūziķiem kā Ivo Fomins, Renārs Kaupers, Aija Andrējeva, Andrejs Osokins un citiem. Mūziķa kvinteta ieraksti tika prezentēti lielākajā Eiropas džeza gadatirgū “Jazzahead! 2017” un iekļauti kompilācijas albumos “Jazz in Latvia 2018” un “Jazz in Latvia 2020”. 2020. gada 30. maijā Krists izdeva savu debijas albumu “Then and Now”, kura tapšanā iesaistījās dāņu bundzinieks Matias Fisher-Mogensen, latviešu mūziķi Evilena Protektore, Dāvis Jurka, Andris Grunte, ģitārists Mārcis Auziņš, dziedātāja Ieva Kerēvica, Latvijas Nacionālās operas soliste Laura Grecka, kā arī citi LNOB simfoniskā orķestra, Latvijas Radio bigbenda, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un daudzos citos kolektīvos muzicējoši mūziķi. Tas tika nominēts 2021. gada Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta Mikrofons” kategorijā “Džeza vai fanka mūzikas albums”.

Biļetes Eur 10.00 pie ieejas vai www.aula.lv
Uzrādot studentu ID – 5.00
Galdiņu rezervācijas +371 25727804
Tiekamies @Klubsbiedriba
Rīga, Merķeļa iela 13