No 25. līdz 29. jūlijam Rīgā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un klubā “Biedrība” jau trešo gadu pēc kārtas norisināsies starptautiskais džeza meistarklašu festivāls “Voicingers On Tour”. Šis ceļojošais džeza festivāls ik gadu piestāj tādās valstīs kā Polija, Čehija, Slovākija, Francija, Anglija, Vācija, Ķīna, Vjetnama un, protams, arī Latvija.

Kā jau katru gadu, arī šīs vasaras festivāla programma tiks organizēta divās daļās – meistarklašu un koncertu sērijā. Festivāla meistarklašu daļa norisināsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur piecu dienu garumā dalībniekiem būs iespēja strādāt ar 8 mentoriem – profesionāliem džeza mūziķiem un pieredzējušiem pasniedzējiem vairāk kā 20 īpaši izstrādātās meistarklasēs vokālistiem.

✅ Vietu skaits meistarklasēs ir ierobežots, tādēļ pieteikšanās jau ir atvērta: https://ieej.lv/voicingers2023 – nenokavē!

Festivāla koncerti būs pieejami plašākam interesentu lokam, organizējot koncertu sēriju un džema sesijas klubā “Biedrība”, Merķeļa ielā 11, kuros ik vakaru norisināsies džeza koncerti ar māksliniekiem:

🔸25. jūlijā Grzegorz Karnas Formula (džeza vokāls, Polija)
🔸26. jūlijā Coco Zhao Quartet (džeza vokāls, Ķīna)
🔸27. jūlijā Asger Uttrup Nissen Quartet (saksofons, Dānija)
🔸28. jūlijā Elchin Shirinov (džeza pianists, Azerbaidžāna)

Festivāla māksliniecisko programmu papildinās arī jaunie Latvijas džeza skatuves talanti:

🔸25. jūlijā: džeza vokāliste Līga Kupča
🔸26. jūlijā: vibrofonists Miķelis Dzenuška
🔸27. jūlijā: vokāliste un saksofoniste Karlīna Priedēna
🔸28. jūlijā: pianists Matīss Žilinskis

Projektu atbalsta Rīgas Domes Izglītības, Kultūras un Sporta Departments, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Polijas vēstniecība Latvijā, Dānijas Kultūras Institūts, Dānijas kultūras un ārlietu ministrija, asociācija “KontraPunkt” atbalstu. Pasākumu organizē biedrība “Kultūras Krustpunkti”.

BIĻETES: https://www.aula.lv/pasakumi/voicingers-festivals-visas-dienas?event=1649